GAZİANTEP / NİZİP - Nizip Spor Lisesi

OKULUMUZUN TARİHÇESİ

Nizip Spor Lisesi Milli Eğitim Bakanlığına bağlı olarak 75. spor lisesi olarak 20/02/2019 tarihinde Milli Eğitim Bakanlığı makamında alınan olur ile açılmıştır. Nizip Spor Lisesi Eski Antep Yolu üzerinde bulunan Yatılı Bölge Okulu içerisinde Nizip Fen Lisesi yerine kurulmuştur. Okulumuz 2019-2020 Eğitim ve Öğretim yılında hizmet vermeye başlamıştır. Okulumuz 12/06/2022 tarihli bakanlık makamından alınan onay ile proje okulu olmuştur. Ülkemizde toplam 30 spor lisesi proje okuluna dönüştürülmüş olup ilimizdeki bu anlamda ilk ve tek spor lisesi unvanını kazanmıştır.

OKULUMUZ HAKKINDA

Okulumuzda 24 derslik eğitim binası, 105 kız 105 erkek olmak üzere 210 kişilik pansiyonu, 90x45 metre amatör futbol sahası ve atletizm pisti, 1500 metre karelik kapalı spor salonu, 20X40 metrelik açık alan sahası, 600 metrelik kros parkuru ve Bocce sahası bulunmaktadır. Ayrıca okul binası içerisinde Bilek Güreşi Salonu, Halter Salonu, Fitness Salonu, Savunma Sporları Salonu, Güreş Salonu, Masa Tesisi Salonu, Dart Salonu, Flor Curling Salonu, Bilardo Salonu bulunmaktadır. Aynı anda 400 öğrencinin antrenman yapma imkanı bulunmaktadır. Nizip Spor Lisesi öğrencilerini yaptığı özel yetenek sınavı ile spora yetenekli geleceğini spor üzerinde şekillendirmek isteyen gençler arasından seçmeye çalışacaktır. Okulumuz sporun her alanında eğitim vermeyi amaçlamaktadır. Okulumuzdan mezun olacak öğrencilere birinci kademe antrenörlük belgesi verilecektir. Okulumuzda iken herhangi bir spor dalında milli sporcu olan öğrencilerimize sınavsız Beden Eğitimi ve Spor Yüksek Okuluna girme ve sınavsız memurluk imkanı sunulmaktadır. Okulumuzu bitiren öğrenciler Antrenörlük, Beden Eğitimi Öğretmenliği, Egzersiz ve Spor Bilimleri, Rekreasyon Yönetimi, Spor Bilimleri ve Yöneticiliği bölümlerine geçişte ek puan alacaklardır.

Okulumuzun Spor Alanlarından Kareler için tıklayınız...

Yayın: 21.02.2020 - Güncelleme: 19.12.2022 16:18 - Görüntülenme: 905